Na Ptuju se je odvijal še zadnji kvalifikacijski turnir 3×3 državnega prvenstva

Na Ptuju se je odvijal še zadnji kvalifikacijski turnir 3×3 državnega prvenstva

Ekipe, ki so v letošnji sezoni tekmovale v državnem prvenstvu, so na Ptuju odigrale še zadnji kvalifikacijski turnir. Ostal je le še finalni urnir, ki se bo 16. avgusta odvijal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Državno prvenstvo v košarki 3×3 se bliža koncu. Danes so košarkarji in košarkarice na izjemno privlačni lokaciji, v starem mestnem jedru, pridobili še zadnje točke za končno razvrstitev na lestvicah v posameznih kategorijah.

Prvo finale smo spremljali kategoriji deklet U17 med ekipama Šitek (Zala Gorenc, Alina Žitek, Brina Tesič, Neža Hlebec, Eva Zoja Dolanc, Kaja Halilovič, Tinkara Prelog) in Ilirijanke Jr. Žal se je nesrečno poškodovala igralka Ilirijank, ki so bile tako z dvema košarkaricama primorane predati tekmo, vendar so se kljub temu uvrstile na finalni turnir. Tekmovanje se je nadaljevalo s kategorijo fantov U23 v kateri letos dominira ekipa ŠD Straža (Žiga Verbič, Blaž Toplak, Andraž Cimerman, Klemen Kužnik). Fantje so po krajši odsotnosti ponovno zaigrali na turnirju in v finalu, z rezultatom 18:16, premagali ekipo Top 4.

Ekipa Šola vožnje Mekinc (Miha Remec, Tilen Jugovic, Matej Čibej, Tim Uršič, Jakob Kocjančič) je ponovno osvojila prvo mesto v svoji kategoriji in se tako zanesljivo uvrstila na finalni turnir. Fantje so v finalu kategorije U17 premagali ekipo Štajerci. Sledil je daljši odmor med katerim je bilo izvedeno tekmovanje v metanju trojk, v katerem je zmagal Mark Hudobivnik, potem pa smo spremljali finale v kategoriji rekreativcev. Team Koroška je svoj prvi letošnji nastop okitila z zlato medaljo. Fantje so v finalu, z rezultatom 13:8, premagali Ledene može.

V najprestižnejši članski kategoriji sta si finale priigrali ekipi Adecco Maribor in Vnanje Gorice. Košarkarji ekipe Adecco Maribor (Damir Mijić, Rok Vodušek, Jan Rizman, Milorad Sedlarević) so zmagali z rezultatom 22:18 in si tako poleg prvega mesta na turnirju priigrali še vstopnico za Ljubljana Challenger.

Vrhunec 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3 bo v petek, 16. avgusta, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Foto: Sandi Fišert

FOTOGALERIJA