Mladinci zabeležili tretjo zaporedno zmago, uspešni tudi mlajši pionirji

Mladinci zabeležili tretjo zaporedno zmago, uspešni tudi mlajši pionirji

Mladinska vrsta je preteklo nedeljo na domačem parketu zabeležila tretjo zaporedno zmago. Tokrat je s 66:60 premagala vrstnike iz pomurske prestolnice. ”Kot že vso sezono smo imeli tudi na začetku te tekme probleme v obrambi,” je uvodoma o tekmi proti ekipi Radenska Creativ Sobota povedal trener ptujske mladinske vrste Matjaž Damiš, saj so po prvi četrtini zaostajali za 6 točk. ”Smo pa solidno delovali v napadu, tako da zaostanek po prvi četrtini ni bil prevelik,” je dodal.

”Vemo, da nismo ‘strelska’ ekipa in če želimo zmagovati, moramo v obrambi vložiti toliko več truda. Ko smo obrambo postavili na nivo, ki ga želimo in kontrolirali skok pod svojim obročem, smo rezultat preobrnili,” je o razlogu za vodstvo ob polčasu povedal Damiš, a se je, kot pravi, zgodba ob začetku drugega polčasa ponovila. ”V zadnji četrtini smo pri zaostanku 52:59 nekako ustavili vse poti do našega koša ter nato z delnim izidom 14 proti 1 priborili tretjo zaporedno zmago,” je o zaključku tekme povedal Damiš.

Za zmago Ptujčanov je največ košev prispeval Jaki Kovač (16), sledila sta mu Matjaž Krošel (12) ter Matjaž Butolen (10). Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Tomaž Sagaj (16). Statistiko srečanja si lahko ogledate na tej povezavi. To je bila za ptujske mladince tretja zaporedna zmaga po tem, ko so na domačem gimnazijskem parketu po napeti končnici premagali dolenjsko ekipo Troti (61:60) ter Prebold (65:51). Prihodnjo nedeljo bodo gostovali v Mariboru pri ekipi Borut Besedič – Čiro.

Ptujski pionirji (U15) so pretekli vikend žal izgubili na gostovanju v Celju pri ekipi Keleja s 48:62, a so pred tem, v 2. kolu nadaljevanja državnega prvenstva, premagali ekipo Celje B s 37:32. Po krajšem premoru, ki ga bodo izkoristili za nabiranje novih košarkarskih znanj ter energije, bodo s sezono nadaljevali v nedeljo, 13. januarja, ko bodo na Ptuju gostili ekipo Dravograd Koroška B.

Preteklo soboto se je v dvorani ptujske gimnazije odvijal tudi turnir za mlajše pionirje (U13), kjer so naši košarkarji dosegli dve zmagi. Sprva so visoko premagali mariborsko ekipo AKK Branik B (48:9) nato pa z 41:15 še vrstnike iz ekipe Rogaška B. Dvoboj med mariborsko in rogaško ekipo je pripadel slednji (21:41). Naslednji turnir bo odigran v soboto, 5. januarja, v Rogaški Slatini.