Mladinci sklenili sezono z dvema zaporednima zmagama

Mladinci sklenili sezono z dvema zaporednima zmagama

Mladinska vrsta Košarkarskega kluba Ptuj pod vodstvom trenerja Matjaža Damiša je pretekli vikend z zmago sklenila letošnjo tekmovalno sezono Državnega prvenstva pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V skupini D5 so zasedli 2. mesto. Pred njimi so bili le vrstniki iz Litije, za ptujskimi mladinci pa so si sledile še ekipe Borut Besedič Maribor, Radenska Creativ Sobota, Prebold ter Ruše.

V predzadnji tekmi sezone so Ptujčani gostovali v prekmurski prestolnici pri ekipi Radenska Creativ in zmagali z 50:72. Sklepno dejanje letošnje sezone za ptujske mladince je potekalo pretekli vikend na domačem gimnazijskem parketu, ko so gostili vrstnike iz Ruš. Tekma se je končala z visoko zmago Ptujčanov (72:43).

Čeprav so ptujski mladinci v prvem delu sezone nabrali le dve zmagi in štiri poraze, so bili veliko uspešnejši v nadaljevanju, saj so ga zaključili s sedmimi zmagami in le tremi porazi. Končni seštevek kaže, da so v letošnji sezoni Državnega prvenstva skupaj nabrali devet zmag ter sedem porazov. Najboljši strelec ptujskih mladincev je bil Jaki Kovač s poprečjem 15.8 koši na tekmo.

Mladinska ekipa v prihodnjem tednu pričenja s pripravami na kvalifikacije za 1. ligo, ki se bodo predvidoma odvile v prvi polovici maja.