Četrta zaporedna zmaga za mladince

Četrta zaporedna zmaga za mladince

Ptujska mladinska ekipa je preteklo nedeljo na gostovanju v Mariboru pri ekipi KD Borut Besedič zabeležila četrto zaporedno zmago s 53:57.

Po besedah trenerja ptujskih mladincev Matjaža Damiša se je tekma pričela po njihovih željah, saj so igrali, kot so se dogovorili pred tekmo. “Dobro v obrambi in organizirano v napadu z dobrimi zaključki,” je prvo četrtino povzel Damiš, ki so jo Ptujčani dobili z 10:24. V nadaljevanju je zbranost nekoliko popustila. Kot je povedal Damiš, so bili predvsem površni v napadu pri zaključkih, kar je privedlo do rezultata 24:30 ob polčasu.

“V začetku drugega polčasa smo ponovno odigrali tako kot znamo in prednost je narasla na 10 točk, a je proti koncu tretje četrtine ponovno padla koncentracija. S tem smo domčine ‘spustili’ v igro, saj je bil rezultat ob koncu tretje četrtine 42:46,” je povedal trener Matjaž Damiš. V zadnji četrtini so Ptujčani ponovno zgrešili nekaj pomembnih napadov ter dovolili domačinom, da so sedem minut pred koncem srečanja povedli z 48:46. A so bili Ptujčani v samem zaključku dovolj skoncentrirani, kot je povedal Damiš, da so tekmo zaključili z zmago 53:57 ter podaljšali niz neporaženosti. Statistiko srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Z državnim prvenstvom bodo ptujski mladinci nadaljevali v nedeljo, 13. januarja, ko bodo na Ptuju gostili ekipo iz Litije.